Shakey Rock and Blues Night

Het “Shakey Rock & Blues night festival” in de Koornbeurs is een spetterende muziekavond met bands verspreid over podia in de foyer en de grote zaal.

Op zaterdag 22 februari 2020 verzorgen twee grote internationale acts, aangevuld met enkele veelbelovende bands uit de regio een spetterende rock & blues avond.

Internationale blues acts.

De uitsmijter van de avond is rockgigant Marcus Bonfanti, sinds 2014 frontman van de legendarische Woodstock band “Ten Years After”.
In 2017 produceerde hij het album “A Sting In The Tail” en vertrok voor een World Tour om te bewijzen dat deze muziek nog steeds springlevend is!

“Phil Gates” uit Chicago is een multi-instrumentale alleskunner in de blues. Enkele van zijn grote voorbeelden zijn: Muddy Waters, Rory Gallanger and Johnny Winter.
Phil speelde samen met andere grootheden als: John Mayall, Coco Montoya en  buddy Guy. Een bluesgigant van wereldformaat!

Regionale muziekhelden.

In het voorprogramma staat “Boaz”. Geboren in Franeker, getogen in Zuid-Afrika en begonnen als singer/songwriter. Terug in Nederland met een stel jonge muzikanten speelt en zingt Boaz met zijn magistrale “voice”alles van blues tot rock.Misschien wel de verassing van de avond ……..!

De horn-rockers, “Palace of the Queen” kunnen niet ontbreken op dit festival. Deze Noord-Nederlandse band met Franeker Ruben Soer op drums trekt steeds meer de aandacht op de grote podia. Een 12 koppige band speelt nummers van Kenny Wayne, Jonny Lang, Chicago, Eric Clapton ea.

The All Stars Blues Band speelt in de Foyer tijdens ombouwen in de grote zaal.
Een heerlijke allround bluesband met een prachtig blues geluid, een fijne ritme-sectie en een prima zanger.